wo 18 okt '23

BMIM x ADE 2023

Amsterdam

Bij Buma Music in Motion kijken we maar wat graag vooruit naar onze hernieuwde samenwerking met ADE. Dit toonaangevende platform voor elektronische muziek is dé plek bij uitstek om de laatste ontwikkelingen te spotten in de music scene. Van de muzikale trends en opkomend talent tot het nieuwste werk van de pioniers en supersterren. Ook dit jaar zijn we weer aanwezig met BMIM x ADE op woensdag 18 oktober.

Lees meer over BMIM op ADE Pro Conference 2023.

Speciale keynote sprekers

Met trots kondigen wij onze bijzondere keynote sprekers aan: Cristobal Tapia de Veer, het muzikale genie achter de soundtrack van The White Lotus, en de baanbrekende Japanse componist kensuke ushio. Tijdens BMIM x ADE vertellen ze ons al hun geheimen op het gebied van compositie en het creëren van unieke soundscapes.

kensuke ushio

componist, JP

De baanbrekende en veel geprezen Japanse componist kensuke ushio komt rechtstreeks uit de underground elektronische scene van Tokyo. Hij is elektronische muziekproducent en componeert voor internationaal populaire anime, waaronder Chainsaw Man, A Silent Voice en Devilman Crybaby.
Als kind leerde hij piano te spelen en studeerde hij muziek aan de universiteit. Toen hij op 20-jarige leeftijd met elektronische muziek in aanraking kwam, nam zijn artistieke carrière een keerpunt. Na in Berlijn te hebben gewoond, de toenmalige hoofdstad van underground techno, begon hij zijn carrière in 2007 onder de bijnaam ‘agraph’.
Zijn passie voor elektronische muziek bracht hem bij het componeren van muziek voor anime-series en films. Dat gaat hem inmiddels zo voor de wind, dat sommigen hem de Hans Zimmer van anime noemen. Hij zette zijn muzikale vaardigheden onder andere in bij legendarische anime huizen zoals MAPPA, Kyoto Studio, Aniplex en Science Saru. Met de spectaculaire groei van anime over de hele wereld groeit zijn fanbase met de dag.
In 2024 viert kensuke ushio zijn tienjarig bestaan als filmcomponist. Hij werkt momenteel onophoudelijk aan nieuwe partituren voor een aantal van de meest gehypte anime-series van de toekomst. Ook stelt hij een liveshow samen waarin hij zijn liefde voor anime en elektronische muziek combineert.

Cristobal Tapia de Veer

componist, CA

Cristobal volgde een klassieke muziekopleiding in Montreal en specialiseerde zich in percussie-technieken. Een van zijn eerste soundtracks was de score voor de BBC-serie The Crimson Petal and the White: een mix van koorzang, trommels en bubbelend elektronisch achtergrondgeluid. Deze sound werd zijn handelsmerk. Hij creëerde een databank aan eigen geluiden: van fluiten tot zuchtjes en van ratels tot piepende en sissende dieren. Het geluid van het oerwoud komt in al zijn soundtracks van de afgelopen jaren terug.

Matchmaking One on One sessies

Sinds de oprichting van BMIM is het doel altijd geweest om te functioneren als facilitator voor en in de creatieve industrie. De afgelopen jaren hebben onze One on One sessies bewezen dat dat lukt! Door gelijkgestemde mensen direct met elkaar in verbinding te brengen, gebeuren er positieve en nuttige dingen. Of je nu de mening van een ervaren professional over je project wilt vragen, de toekomstige toestand van de sector wilt bespreken en welke impact dit op jouw bedrijf heeft, feedback op je werk wilt krijgen of gewoon een deal wilt sluiten, wij zijn blij jullie allemaal te kunnen helpen. Inschrijvingen openen binnenkort.

woensdag 18 oktober

Keynote speech Cristobal Tapia de Veer (The White Lotus)

Talk — Felix Meritis, Amsterdam

Junglegeluiden, sissende slangen, panfluiten, een ronkende bass en ijzingwekkend gegil. Als er een soundtrack is die de sfeer van de serie goed weet te vangen (en daarbij ook nog eens weken in je hoofd blijft rondzingen), is het de score van The White Lotus wel, gecomponeerd door de Canadese Cristobal Tapia de Veer. Tijdens ADE

Keynote speech kensuke ushio

Talk — Felix Meritis, Amsterdam

Met trots kondigen we een heel bijzondere keynote spreker aan: de baanbrekende Japanse componist kensuke ushio. Tijdens BMIM x ADE zal hij ons alles vertellen over zijn carrière als componist voor internationaal populaire anime, waaronder Chainsaw Man, A Silent Voice en Devilman Crybaby, naast zijn solowerk als elektronische muziekproducent.

Matchmaking One on One sessies

Matchmaking — Felix Meritis, Amsterdam

ntrale doel altijd geweest om op te treden als facilitator voor de creatieve industrie, en de afgelopen jaren hebben onze One on One sessies dat bewezen door gelijkgestemde mensen met elkaar in verbinding te plaatsen. Er gebeurden positieve en vaak nuttige dingen. Of je nu de mening van een ervaren professional over jouw project wilt, de toekomst van de sector wilt bespreken en welke impact dit op je bedrijf heeft, feedback op je werk wilt of gewoon een deal wilt sluiten, wij zijn blij dat we jullie samen brengen.

Womxn in Media Music ontbijt

Event — Felix Meritis, Amsterdam

Uitsluitend op uitnodiging is dit ontbijt bedoeld om je collega’s te ontmoeten, te horen wat er speelt in de branche en ervaringen uit te wisselen met andere vrouwen in de (media)muziekindustrie.

Netwerkborrel

Event — Felix Meritis, Amsterdam

Deze borrel is voor iedereen die de BMIM x ADE Conferentie bijwoont.

Play, Pause and Power Up!

Panel — Felix Meritis, Amsterdam

Gaming is populairder dan ooit! Nu grote merken als Gucci, Balenciaga en Lexus hun krachten bundelen met games, gamers en e-sportkampioenen, wordt het gaming-universum alleen nog maar groter! En raad eens wie de kern vormt van deze sonische revolutie? Jij! De makers, de dromers, de componisten die bits en pixels transformeren in betoverende werelden. Terwijl

Performance kensuke ushio x WADA DEVICEGIRLS

Event — Felix Meritis, Amsterdam

Anime in de club?! Beleef de wereld van Devilman Crybaby in een unieke performace. kensuke ushio neemt je mee naar de donkere en betoverende wereld van Devilman Crybaby via een muzikale reis die de essentie van de serie als nooit tevoren vastlegt. Het wordt zijn eerste Europese show, dus mis dit niet! Wat deze performance