12:00 - 12:45

How To Make the Best of AI

Koepelzaal, Felix Meritis, Amsterdam — Deel van BMIM x ADE 2023
Dit event heeft al plaatsgevonden.

Dit panel is Nederlands gesproken

Het AI-avontuur gaat verder! Tijdens BMIM Special hebben we ons verdiept in de wondere wereld van kunstmatige intelligentie oftewel AI. Maar in de tussentijd is deze technologie alweer kilometers verder. Daarom dus tijd voor actie! In deze how-to sessie gaan we constructief aan de slag met AI. Sommige componisten maken misschien al gebruik van AI als hulpmiddel. Hoe kun jij daar gebruik van maken? En hoe werkt het in jouw voordeel? Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van AI-sampling? Of ben je benieuwd naar het inzetten van AI-instrumenten? Aan het einde van deze sessie ga jij naar huis met de nodige inzichten rondom de bruikbare en minder bruikbare kanten van AI. En natuurlijk benoemen we de toekomst en technologische vooruitgang van AI.

Tomas Louter

Composer, Media.Monks, NL

Na een mislukte technische studie wist Tomas Louter het vrij snel vrij zeker: hij wilde in de muziek slagen. Na een wel succesvolle studie aan het conservatorium Haarlem is hij bij Media.Monks belandt. Een creatieve plek waar hij muziekcomposities en sound design maakt voor TV spotjes, radiocommercials, TikToks, social media ads en nog veel meer. Zo heeft Tomas muziek gecomponeerd voor klanten als Google, BMW en L’Óreal.

Ook buiten de reclamemuziek is Tomas actief in de muziek. Zo brengt hij muziek uit onder het alias Modo Mero, waar hij een elektronische liveshow mee heeft en mee optreedt. Waar muziek voor reclames vaak energiek en vrolijk is, is de stijl van Modo Mero atmosferisch, melancholisch en licht duister.

Tomas Louter is nog maar net begonnen in de muziekwereld, maar nog lang niet klaar!

In samenwerking met