Keynote speech kensuke ushio

Felix Meritis, Amsterdam — Deel van BMIM x ADE 2023

Met trots kondigen we een heel bijzondere keynote spreker aan: de baanbrekende Japanse componist kensuke ushio. Tijdens BMIM x ADE zal hij ons alles vertellen over zijn carrière als componist voor internationaal populaire anime, waaronder Chainsaw Man, A Silent Voice en Devilman Crybaby, naast zijn solowerk als elektronische muziekproducent.

kensuke ushio

componist, JP

De baanbrekende en veel geprezen Japanse componist kensuke ushio komt rechtstreeks uit de underground elektronische scene van Tokyo. Hij is elektronische muziekproducent en componeert voor internationaal populaire anime, waaronder Chainsaw Man, A Silent Voice en Devilman Crybaby.
Als kind leerde hij piano te spelen en studeerde hij muziek aan de universiteit. Toen hij op 20-jarige leeftijd met elektronische muziek in aanraking kwam, nam zijn artistieke carrière een keerpunt. Na in Berlijn te hebben gewoond, de toenmalige hoofdstad van underground techno, begon hij zijn carrière in 2007 onder de bijnaam ‘agraph’.
Zijn passie voor elektronische muziek bracht hem bij het componeren van muziek voor anime-series en films. Dat gaat hem inmiddels zo voor de wind, dat sommigen hem de Hans Zimmer van anime noemen. Hij zette zijn muzikale vaardigheden onder andere in bij legendarische anime huizen zoals MAPPA, Kyoto Studio, Aniplex en Science Saru. Met de spectaculaire groei van anime over de hele wereld groeit zijn fanbase met de dag.
In 2024 viert kensuke ushio zijn tienjarig bestaan als filmcomponist. Hij werkt momenteel onophoudelijk aan nieuwe partituren voor een aantal van de meest gehypte anime-series van de toekomst. Ook stelt hij een liveshow samen waarin hij zijn liefde voor anime en elektronische muziek combineert.