28 jul '20 - Blog / Kennis

Hoe je de 1-op-1 matchmaking sessie kunt opvolgen

Goed gedaan! Je beseft het misschien nog niet, maar je hebt de eerste fase van het netwerkproces doorstaan. Je hebt het zaadje geplant en nu is het tijd om het te laten groeien – op naar de tweede fase. Gebruik onderstaande tips om de One on One sessie(s) op te volgen en je connectie om te zetten in een succesvolle samenwerking.

1. Maak het LinkedIn officieel

De eenvoudigste manier om contact te houden met je kersverse contactpersoon is via LinkedIn. Stuur een verbindingsverzoek, druk op de volgknop op hun organisatiepagina en blijf op de hoogte van wat er gaande is in hun netwerk en bedrijf. Wie weet is er in de nabije toekomst een zakelijke kans waar je op kunt inspelen.

2. Houd het kort en doe het snel

Vervolg jouw 1 op 1 sessie kort daarna. Loop niet te veel door de geheugenstrook; breid liever uit wat je hebt besproken. Misschien had je een interessant onderwerp of invalshoek tijdens de sessie? Gebruik dat om het gesprek voort te zetten in uw follow-up e-mail. Geef duidelijk aan waarom je contact wilt houden en wees zo specifiek mogelijk. Op deze manier is de kans groter dat je contactpersoon jou herinnert. Houd het echter kort zodat je ze niet overweldigt.

3. Een herinnering? Ja graag!

Wees niet bang om iemand ‘lastig te vallen’! Mensen hebben het vaak te druk om zichzelf op te volgen, dus zullen ze een vriendelijke herinnering zeker op prijs stellen. Maar zoals altijd: forceer het niet. Houd er rekening mee dat ze het erg druk kunnen hebben en houd een paar weken aan (3 tot 4 is vaak een goed aantal) tussen je herinneringen.

4. Niet bellen

Probeer geen telefonisch contact op te nemen. E-mail is de oplossing! In deze branche heb je vaak te maken met tijdsverschillen en wil niemand op vreemde tijden gebeld worden. Bovendien wil je je nieuwe contactpersoon even de tijd geven om contact met je op te nemen.

5. Last but not least…

Houd er rekening mee dat je nieuwe contactpersoon misschien niet meteen een project voor je heeft. Zaken doen is niet altijd het eindresultaat. Het is al een prestatie als één of meerdere succesvolle professionals jou in hun achterhoofd hebben en je als onderdeel van hun netwerk beschouwen. Dit betekent dat ze weten hoe ze je kunnen bereiken wanneer zich kansen voordoen.

Deel je succes

Oh, en vergeet ons niet. We horen graag alles over je succesvolle samenwerkingen! Daarom doen we dit. Laat het ons weten wanneer de BMIM-matchmaking verander in samenwerkingen brengen. Wij delen jouw verhaal graag met anderen.