12:00
12:00 - 15:45

Behind the Track (live podcasts)

Hotel Arena, Nº2

In deze podcast van Buma Music in Motion gaan we in gesprek met mediacomponisten samen met host Amber Roner. In Nederland zijn er veel componisten en producers die op hoog niveau muziek maken voor films, series, games en reclames. Van Netflix serie, tot Nederlandse hitfilm. Ontdek de verhalen achter een compositie en leer deze componisten kennen.

In deze afleveringen leggen we de focus meer op de wereld van advertising music.

12:00 – 12:45 | #1 – Deep Dive in the World of Music Agencies
met Jasper Slijderink (MassiveMusic) en Maik Cox (Amp.Amsterdam)

13:15 – 14:00 | #2 – Deep Dive in the World of Music Agencies
met Guido Maat (Heron Music) en Joshua Petit (Soundsrights)

14:40 – 15:25 | #3 – Let’s Talk About Media Music
met componisten Belle Doron en Sofia Dragt

Beluister Behind the Track op Spotify

Sprekers

 • Jasper Slijderink
  Music Creative, MassiveMusic Amsterdam, NL
 • Maik Cox
  Head of Music Production, Amp.Amsterdam, NL
 • Guido Maat
  Creative Director / Founder / Composer, Heron Music, NL
 • Joshua Petit
  Co-Founder / Music Producer, Soundsright, NL
 • Belle Doron
  Composer, CUT_, NL
 • Sofia Dragt
  Componist, NL

Moderator

 • Amber Roner
  Presentator, Story Art Studio, NL
12:30 - 13:30

Screen Soundtracks: The Power of Music Supervision

Hotel Arena, Kapel

Muziek speelde vroeger een bescheiden rol in films en series, maar inmiddels niet meer! De hoofdrol wordt tegenwoordig vaker ingenomen door muziek! Dit is deels te danken aan het harde werk van music supervisors. Zij zijn de drijvende kracht achter deze verschuiving en hun grondige strategie samen met uitgevers, labels en andere partijen heeft zijn vruchten afgeworpen.

Het plaatsen van muziek in trailers, games, tv-series, films en advertenties biedt een belangrijke inkomstenbron voor de muziekindustrie. Maak kennis met deze geweldige music supervisors en hoor over hun werk en het creatieve proces.

Sprekers

 • Karen Spearing
  Music Supervisor for TV & Music Consultant, UK
 • Kathleen Wallfisch
  Music Supervisor, Music In Vision, DE
 • Polona Kasal
  Music Supervisor, Resister Music, UK

Moderator

 • Mark Gordon
  Founder/Composer, Score Draw Music, UK
12:30 - 13:30

Talent Tuner

Hotel Arena, Nº1

Het showcasen van jouw werk en talent is iets wat veel tijd en aandacht kost. Daar feedback op krijgen is misschien wel het meest waardevolle moment. Daarom introduceren wij: Talent Tuner! Krijg feedback van ervaren deskundigen uit het veld. Deze maestro’s uit de branche helpen jou graag verder op weg, dus don’t be shy! Dit is jouw kans om op een ongedwongen manier jouw werk en talent aan te scherpen.

We hebben in totaal elf professionals gevonden die samen met jou willen kijken naar jouw werk, jouw pitch, verbeterpunten, sterke kanten en meer voor je persoonlijke groei. Ze zijn klaar om jouw tips en tricks te geven en hun eigen strategie met je te delen. Dat alles in een omgeving waar iedereen enkel is om jouw te helpen shinen!

Je kunt in totaal maximaal drie voorkeuren selecteren. Na de deadline maken wij alle matches op basis van de profielen en motivaties. We streven ernaar om iedereen zoveel mogelijk te matchen met ieders voorkeuren, maar kunnen geen garanties afgeven.

Inschrijvingen voor Talent Tuner tijdens BMIM Special 2024 zijn gesloten. Deadline was 17 mei, 12.00 uur.

Sprekers

 • Ella Sonke
  Founder & Business Director, Heron Music, NL
 • Gyo Kretz
  A&R Manager / Music Producer, Magma Music Agency, NL
 • Maik Cox
  Head of Music Production, Amp.Amsterdam, NL
 • Matthijs Kieboom
  Composer, DFC, NL
 • Mees van der Velde
  Music Producer / A&R, Sizzer, NL
 • Niels de Jong
  Founder / Sonic strategist, TAMBR, NL
 • Niels den Otter
  Founder/Owner & Executive Producer, Audentity, NL
 • Niels van der Wielen
  Senior Composer and A&R Manager, MassiveMusic, NL
 • Roos Herbrink
  Music Supervisor, Clear Music, NL
 • Steve Johnsen
  Founder & Music Producer, Never Square Music, NL
 • Tom Tukker
  Composer, Producer & Music Director, Tom Tukker Music, NL
13:00
13:00 - 16:45

Composers Circle – Roundtables

Hotel Arena, Nº3

Welkom bij de Composers Circle, geen zorgen je bent ook welkom als je geen componist bent! Deze sessies zijn één grote brainstorm. Samen met collega’s duik je in één van de onderstaande onderwerpen, begeleid door experts. Een kans om ervaringen te delen, ideeën uit te wisselen en samen naar oplossingen zoeken. Je kunt je inschrijven voor één van deze sessies op de dag zelf, check de balie of vraag het aan team BMIM!

13:00 – 13:45 | #1 – Unveiling Production Music
with: Lucas van der Eijk, BMG Production Music, NL
Thijs Verdegaal, Copyright Power/Liberry, NL

Ooit wel eens gedacht om productie muziek te maken, maar geen idee waar je moet beginnen? Hier moet je zijn! Productie muziek kan jouw next best thing worden! Samen met twee experts praten we over de trends, hoe je creativiteit kan inzetten tijdens het maken van productie muziek én natuurlijk over de mogelijke inkomsten die dit kan opleveren. Hoe speel je in op de wensen van een merk of reclame bureau? Mis deze kans niet om de experts het hemd van het lijf te vragen.

14:00 – 14:45 | #2 – Contracts & Author Rights
with: Bindu de Knock, IP, Music & Entertainment Lawyer and Owner, CrossLink Legal, NL

De meeste componisten worden niet warm van termen als IE-recht, jurisprudentie, contracten, branchevoorwaarden of benchmarks. Maar – spoiler alert – kennis over deze zaken is op z’n zachtst gezegd noodzakelijk als je het wilt maken in de muziekindustrie. Als je je meer bewust bent van je rechten, kun je slimmere deals sluiten. Slimmere deals leiden tot meer inkomsten en minder risico. Meer inkomsten en minder risico leiden tot meer vrijheid en meer vrijheid leidt meestal tot meer creativiteit, wat weer tot meer deals leidt.

15:00 – 15:45 | #3 – Future of Media Music
with: Guido Heeneman, Composer & Chair BCMM, NL

Met de opkomst van streaming diensten en nieuwe technologieën, hebben mediacomponisten en andere professionals meer kansen dan ooit tevoren om hun stempel te drukken op de industrie. Maar hoe ziet de toekomst van de media muziek eruit? Tijdens dit Rondetafelgesprek zullen we met verschillende experts praten over de huidige stand van zaken in de sector en wat we kunnen verwachten in de toekomst. Van de uitdagingen en kansen voor mediamuziek tot de verschillende manieren waarop makers, regisseurs, producenten enerzijds en componisten, sync managers anderzijds samenwerken.

16:00 – 16:45 | #4 – Mastering the Art of Follow Up
with: Remco van Eijndhoven, Lecturer & Coach, Conservatorium Haarlem, NL

Je hebt onlangs een potentiële opdrachtgever ontmoet en nu is het tijd voor een follow-up. Maar hoe dan?! De follow-up is een essentieel onderdeel in het proces om nieuwe opdrachten binnen te halen. Toch zal je niet de enige zijn die het lastig vindt om hier de juiste manier voor te vinden zonder opdringerig te zijn of de relatie met jouw (potentiële) opdrachtgever te schaden. Van het versturen van een reminder, een mediafile tot het pitchen van een idee of elkaar ‘spontaan’ weer tegenkomen. Wanneer en hoe vaak doe je een follow-up? Wat heb je aan het delen van waardevolle inhoud zonder een harde verkoop? Bespreek het tijdens deze sessie.

Sprekers

 • Lucas van der Eijk
  Senior A&R Manager, BMG Production Music, NL
 • Thijs Verdegaal
  Allround Creative, A&R, Copyright Power International & Liberry, NL
 • Bindu De Knock
  Attorney-at-law, Crosslink Legal, NL
 • Guido Heeneman
  Componist, voorzitter BCMM, NL
 • Remco van Eijndhoven
  Lecturer & coach, Conservatorium Haarlem, NL
13:00 - 13:30

Pitch Perfect: Unravelling the Pitching Process – Insights from a Music Supervisor

Hotel Arena, Nº4 & Nº5

Onder leiding van Laura Bell, één van Nederlands baanbrekende music supervisors op het gebied van film en tv, is deze sessie een must voor componisten, music supervisors en iedereen daartussenin! Laat je door haar leiden in de kunst van het pitchen.

Laura deelt eigen ervaringen over hoe je kunt opvallen en hoe jouw online aanwezigheid jouw essentie als componist kan weerspiegelen. Mis deze kans niet om te leren van een pionier in de sector en breng jouw pitchingsvaardigheden naar nieuwe hoogten!

Sprekers

 • Laura Bell
  Music supervisor, Bell Music Supervision, NL
14:00
14:00 - 15:00

Fresh Ideas From Abroad: What we can learn from Music Agencies Worldwide

Hotel Arena, Kapel

Samengesteld voor mediamuziek professionals die hun horizon willen verbreden. Terwijl we trots zijn op het uitzonderlijke talent en de kwaliteit van onze Nederlandse music agencies, is het doel van dit panel om ons perspectief te verbreden en de geavanceerde strategieën te verkennen die succes in het buitenland stimuleren.

Ontdek de nieuwste technologische innovaties die de industrie revolutioneren, leer hoe topagentschappen samenwerkingsrelaties met artiesten bevorderen en ontdek de unieke benaderingen die zij gebruiken om nieuw talent te scouten en te koesteren. Mis deze kans niet om waardevolle inzichten en ideeën op te doen die je werk naar een hoger niveau kunnen tillen en de grenzen van creativiteit kunnen verleggen. In dit panel horen we van Black Sheep Music (part of BBH London) en Heavy Duty Projects.

Heavy Duty Projects heeft studio’s in New York, Londen en Los Angeles. Ze hebben onlangs campagnes gelanceerd voor Gatorade, Google X, Barbie, Samsung, Hot Wheels en vele anderen.
Black Sheep Music is onderdeel van BBH Londen en is gespecialiseerd in trailer muziek en sounddesign. Recente projecten zijn onder andere de Deadpool & Wolverine trailer, The Last of Us Trailer, Call of Duty en meer.

Sprekers

 • Daniel Olaifa
  Music Supervisor, Black Sheep Music, UK
 • Tom Cathcart
  Music Producer, Heavy Duty Projects, UK

Moderator

 • Tessa Rose Jackson
  artiest, componist, NL
14:15 - 15:15

How to Tackle Streamer Contracts

Hotel Arena, Nº4 & Nº5

Essentieel voor een mediacomponist: het snappen van de complexe wereld van contracten. Zeker als je gaat onderhandelen met streaming platforms. Tijdens deze eye-opening paneldiscussie gaan we dieper in op de belangrijkste aspecten van contractonderhandelingen.

Hoe zorg je ervoor dat je eerlijk betaald wordt voor je creatieve werk? Wat is de rol van organisaties als BumaStemra en andere CMO’s bij het beschermen van je rechten? Aan het eind van dit panel heb je in ieder geval een bult nieuwe informatie die jouw meer inzicht geeft in wat voor jou als maker werkt.

Dit panel is in samenwerking met ECSA en BumaStemra.

Sprekers

 • Anselm Kreuzer
  FFACE Vice-Chair, ECSA, DE
 • Valerie Dobbelaere
  Film Music Publicist, Strike A Score, BE
 • Marc Huiskamp
  Account Manager Members & Markets, BumaStemra, NL

Moderator

 • Mark Gordon
  Founder/Composer, Score Draw Music, UK
14:30 - 16:00

Matchmaking: One on One Sessions

Hotel Arena, Nº1

Sinds de start van BMIM is het centrale doel altijd geweest om op te treden als verbinder voor de creatieve industrie. We zetten graag ons netwerk in om jou te helpen. De One on One Sessions zijn daar een goed voorbeeld van.

We zetten hier één op één professionals tegenover elkaar, voor een ongedwongen ontmoeting. Of je muziek wilt pitchen, kennis wilt vergaren, vragen hebt over toekomstige projecten, de toekomst van de sector wilt bespreken of gewoon een keiharde deal wilt sluiten. We brengen jullie graag samen!

Je kunt in totaal maximaal drie voorkeuren selecteren. Na de deadline maken wij alle matches op basis van de profielen en motivaties. We streven ernaar om iedereen zoveel mogelijk te matchen met ieders voorkeuren, maar kunnen geen garanties afgeven.

De inschrijving voor Matchmaking: One on One Sessions op BMIM Special 2024 is gesloten. De deadline was 30 mei, 12.00 uur.

Sprekers

 • Bobby Boermans
  Regisseur, NL
 • Chayenne van den Hazel
  Music Supervisor / Cognitive Musicologist, Bell Music Supervision, NL
 • Einar Ihle
  Music & Sound Design lead, Media.Monks, NL
 • Frank Wever
  Producer, New Amsterdam Film Company, NL
 • Joey Boeters
  Creative partner / CO founder, Happiness Amsterdam, NL
 • Josie Taalman
  Head of Production, KeyFilm, NL
 • Julia Weyts
  Sound Director & Lead, Sonhouse Amsterdam, NL
 • Karen Spearing
  Music Supervisor for TV & Music Consultant, UK
 • Kathleen Wallfisch
  Music Supervisor, Music In Vision, DE
 • Michelle Hoekstra
  Lemming Film, NL
 • Mikki Sindhunata
  Regisseur, DPPLR, NL
 • Mira Mendel
  CEO / Producer, Interakt, NL
 • Nicky Onstenk
  Producer, IJswater Films, NL
 • Polona Kasal
  Music Supervisor, Resister Music, UK
 • Tom Cathcart
  Music Producer, Heavy Duty Projects, UK
 • Tom Fekkes & Yanick Pilgram
  Post supervisor, Pupkin, NL
15:45
15:45 - 16:45

Melodic Integrity: Responsible AI and More

Hotel Arena, Nº4 & Nº5

Onze reis in de wereld van AI gaat verder. We hebben het al eerder gehad over mogelijkheden, uitdagingen en gingen ook hands-on aan de slag. Met deze sessie gaan we de ethieke vraagstukken erbij pakken. Hendrik Vincent Koops zal een korte masterclass geven rondom het thema verantwoorde AI. Hij bespreekt de ethische en sociale implicaties van AI en hoe we als (media) muziekindustrie kunnen streven naar een verantwoord gebruik van deze technologie.

Na deze masterclass duiken we de creatie in met AI. De jury van de Private Kitchen’s AI Compositie bespreekt de beste inzendingen, samen met de componisten en maken de winnaar bekend. Een mooie combi van theorie en praktijk!

Dit panel is in samenwerking met Private Kitchen.

Bekijk ook deze artikelen als je meer wilt weten over AI:
BMIM x ADE: How To Make the Best of AI
BMIM x ADE: Immersive Audio – The Future of Sound

Sprekers

 • Hendrik Vincent Koops
  Senior Machine Learning & Audio Scientist, Universal Music, NL
 • Ivo Witteveen
  Editor, Private Kitchen, NL
 • Than van Nispen
  Researcher, lecturer, biologist, music designer, HKU, NL

Moderator

 • Rens Machielse
  composer, producer, Private Kitchen / MiMM, NL
16:00
16:00 - 17:00

Hauschka Unlocked: a Keynote by Volker Bertelmann

Hotel Arena, Kapel

Een keynote die je niet mag missen. Niemand minder dan Oscar winnaar Volker Bertelmann komt langs tijdens BMIM Special. Bekend voor zijn vernieuwend gebruik van de geprepareerde piano als Hauschka, zijn composities laten een onvergetelijke indruk achter.

Hauschka, ook bekend als Volker Bertelmann vanwege zijn filmcomposities, is een Duitse muzikant, experimentele pianist en componist. Terwijl hij overstapte van zijn roots in de rockmuziek naar een klassieke opleiding in Düsseldorf, maakte hij snel naam op het gebied van filmcompositie als Volker Bertelmann. Van zijn baanbrekende werken tot zijn samenwerkingsgeest met filmmakers: duik in de geheimen achter zijn succes en ontdek hoe ook jij je vak in mediamuziek naar een hoger niveau kunt tillen. Ontdek de kenmerkende Hauschka/Bertelmann sound tijdens deze keynote.

Sprekers

 • Volker Bertelmann (Hauschka)
  Composer, DE

Moderator

 • Tessa Rose Jackson
  artiest, componist, NL
17:00
17:00 - 19:00

BMIM Special Closing Drinks

Hotel Arena, Foyer

Wanneer vinden de beste gesprekken plaats? Juist, tijdens de borrel! Daarom openen wij de bar na BMIM Special 2024 voor iedereen die zin heeft in een drankje en het afronden van de gesprekken die je overdag bent gestart. Wie weet ontmoet je wel een potentiële samenwerkingspartner of pak je de kans om te brainstormen met één van je mede-creatievelingen!

Deze borrel is voor iedereen met een BMIM Special 2024 ticket.