*Cue Epic Anime Music

Felix Meritis, Amsterdam

Anime is sinds zijn oorsprong enorm in opkomst. Met de opkomst van Crunchyroll en andere streamingdiensten hebben nog meer fans nu toegang tot de enorme hoeveelheid anime die er bestaat. Daarnaast zien we veel merken die graag willen samenwerken. Denk aan de Sailor Moon x Jimmy Choo of de Jujutsu Kaisen-samenwerking met Dolce & Gabbana. Een van de pijlers van anime is muziek. Enkele decennia geleden verlegden artiesten als Geinoh Yamashirogumi en Kenji Kawai de grenzen van het mixen van elektronische muziek met traditionele Japanse instrumenten in het inmiddels iconische AKIRA en Ghost In The Shell. Animatie is waar innovatie op het gebied van muziekscores plaatsvindt. Het is een vruchtbare voedingsbodem voor melodieuze elektronische muziek. Tegenwoordig verlegt een nieuwe generatie componisten de grenzen verder door unieke geluiden en melodieën te creëren.

In dit panel heb je de gelegenheid om de veelgeprezen componist en elektronische kunstenaar kensuke ushio te ontmoeten, bekend van zijn fantastische werk aan A Silent Voice, Ping Pong, Devilman Crybaby en Chainsaw Man. Hij zal spreken over het unieke proces van het scoren van muziek voor anime-series en hoe hij zijn achtergrond als elektronische muziekartiest gebruikt om enkele van de meest opwindende soundtracks van dit moment te creëren. Ellie Harrison van Crunchyroll kan ons vertellen hoe belangrijk muziek is in dit genre en wat de rol van Crunchyroll is in het steeds meer mainstream worden van anime. Naho Saito vertegenwoordigt het unieke perspectief van Aniplex, een Japanse animatiestudio en muziekproductiebedrijf.

Sprekers

 • kensuke ushio
  componist, JP
 • Ellie Harrison
  Music Brand Manager, Crunchyroll, US
 • Naho Saito
  International Business Development, Aniplex, JP

Moderator

 • Jon Weigell
  Music Journalist, Video Producer, US

Check-In at HBO’s The White Lotus

Felix Meritis, Amsterdam

Junglegeluiden, sissende slangen, panfluiten, een ronkende bass en ijzingwekkend gegil. Als er een soundtrack is die de sfeer van de serie goed weet te vangen (en daarbij ook nog eens weken in je hoofd blijft rondzingen), is het de score van The White Lotus wel, gecomponeerd door de Canadese Cristobal Tapia de Veer. Hij is onze keynote spreker tijdens BMIM x ADE Conference.

De muziek speelt niet alleen op de achtergrond een grote rol in deze hitserie. De soundtrack van The White Lotus heeft een van de hoofdrollen te pakken. De muziek máákt de vervreemdende en beklemmende sfeer, drijft de spanning op en wordt waar nodig aangevuld door dierengeluiden.

De soundtrack draagt ongenadig bij aan de boodschap van deze duistere en wrange serie. ‘De soundtrack moet de kijker het gevoel geven dat er ieder moment een menselijk offer kon worden gebracht’, zei Tapia de Veer in een interview met Vulture. ‘De dierengeluiden en opgewonden kreten zorgen ervoor dat we deze vreemde mensen bekijken als een groep chimpansees. Het is een vorm van voyeurisme: we aanschouwen deze geprivilegieerde mensen die hun onbegrijpelijke dingen doen.’

Sprekers

 • Cristobal Tapia de Veer
  componist, CA

Moderator

 • Jon Weigell
  Music Journalist, Video Producer, US

Immersive Audio: The Future of Sound

Felix Meritis, Amsterdam

Neem deel aan een boeiende paneldiscussie over meeslepende audio, waar experts uit de industrie Richard Burki (Future Phonic Studios) en Koos Zwaan (Hogeschool Hogeschool/International Music Industry Lab) zullen duiken in de transformatieve reis van de (media)muziekindustrie, waarbij de centrale rol van technologie en de creatieve mogelijkheden die deze biedt, worden benadrukt.

Deze tot nadenken stemmende sessie zal onderzoeken hoe de industrie zich heeft ontwikkeld als reactie op uitdagingen als Covid-19, hoe de industrie de nieuwe uitdagingen en kansen in een post-Covid-19-wereld aanpast en hoe zij opkomende technologieën heeft omarmd om de manier waarop we ervaren opnieuw te definiëren.

Onze panelleden zullen ook de baanbrekende artiesten en filmcomponisten bespreken die de toekomst van muziek vormgeven door middel van meeslepende en ruimtelijke audio, AI, VR, AR, avatars en meer. Onderwerpen zijn onder meer: ​​onderzoek naar belangrijke technologische mijlpalen die de mediamuziekindustrie een nieuwe vorm hebben gegeven, het visualiseren van de muziekindustrie van morgen, voorspellingen over hoe technologie de creatie en consumptie van muziek zal blijven vormgeven, en meer. Het komt allemaal aan bod in dit panel.

Sprekers

 • Koos Zwaan
  Associate Professor, Inholland University of Applied Sciences, NL
 • Richard Burki
  Composer/ Producer/ Engineer, Future Phonic Studios, NL

MEET THE MUSIC SUPERVISORS : The Power of Music on Screen

Felix Meritis, Amsterdam

Waar muziek vroeger een bescheiden achtergrondrol speelde in films en series, kunnen we nu met zekerheid zeggen dat het één van de hoofdrollen heeft vervuld. Zou het laatste seizoen van Stranger Things ooit zo populair zijn geworden zonder dat specifieke Kate Bush-nummer? En zou The White Lotus ooit zo’n groot publiek hebben gehad zonder die sfeervolle soundtrack? We zullen het nooit weten, maar we kunnen er wel over praten. En dat is precies wat we doen in dit panel tijdens ADE.

Met:
Jesper Gadeberg, Music Stylist, DK
Lena Obara, Music Supervisor, Sector C, DE

Matchmaking One on One Sessions

Felix Meritis, Amsterdam

Sinds de start van BMIM is ons doel altijd geweest om op te treden als verbinder voor de creatieve industrie. De afgelopen jaren hebben onze One on One sessies dat succes bewezen. Want als je gelijkgestemde mensen tegenover elkaar plaatst, komen er vaak positieve en nuttige resultaten uit. Of je muziek wilt pitchen, kennis wilt vergaren, vragen hebt over toekomstige projecten, de toekomst van de sector wilt bespreken of gewoon een keiharde deal wilt sluiten, wij zijn blij dat we jullie samenbrengen.

De inschrijvingen voor Matchmaking One on One Sessions op BMIM x ADE 2023 zijn open. Ga naar de Matchmaking pagina onder Activiteiten en geef je op. Deadline is 11 oktober, 12.00 uur.

Sprekers

 • Kader Akbayir
  Head of Post Production, Scenery, NL
 • Ramin Bahari
  Creative director, DEPT, NL
 • Laura Bell
  Music supervisor, Bell Music Supervision, NL
 • Kirsten van den Berg
  Senior Intergrated Producer, 180 Amsterdam, NL
 • Pirke Bergsma
  Owner, Pirke Productions, NL
 • Dan Bewick
  Partner & Creative Director, The Elements Music, UK/US
 • Bobby Boermans
  Regisseur, NL
 • Lars Brink
  Director & Owner, StudioStudio, NL
 • Codie Childs
  Music Supervisor, Playstation, UK
 • Max Dorsman Lemstra
  Sound Production Lead, Media.Monks, NL
 • Alex Heringa
  Producent, Mr. Frank, NL
 • Joeri Jansen
  Creative Director, Roorda, NL
 • Marie-Claire Janssen
  Head of productions, Fiction Valley, NL
 • Ferdy Joosen
  Sr. Creative, The Gardeners, NL
 • Polona Kasal
  Music Supervisor, Resister Music, UK
 • Emmie Kollau
  Owner, Aldus Producties, NL
 • Aemilia van Lent
  Senior Producer Commercials, HALAL, NL
 • Mischa Schreuder
  Partner & Creative Director, Fitzroy, NL
 • Rogier Sol
  Founder & Executive Producer, Better Call Sol, NL
 • Nino Stoffels
  Strategist, Natwerk, NL
 • Rachel Tauwnaar
  Music Director, Ambassadors, Berlin, NL
 • Alessandro Tomasi
  Director & Photographers Rep., HALAL, NL
 • Jasper Vierboom
  Creative director & partner, Wolfstreet, NL
 • Niels Visser
  Freelance Producer, Niels Visser Producties, NL
 • Sofie Vlasveld
  Postproduction Supervisor, Millstreet Films, NL
 • Frank Wever
  Junior Producer, New Amsterdam Film Company, NL
 • Jacob Wiltshire
  Creative Director, Pusher Music, DE

Performance kensuke ushio x WADA DEVICEGIRLS

Felix Meritis, Amsterdam

Anime in de club?! Beleef de wereld van Devilman Crybaby in een unieke performace. kensuke ushio neemt je mee naar de donkere en betoverende wereld van Devilman Crybaby via een muzikale reis die de essentie van de serie als nooit tevoren vastlegt. Het wordt zijn eerste Europese show, dus mis dit niet! Wat deze performance onderscheidt, is de innovatieve samensmelting van muziek en beeldend kunstenaarschap. Niet alleen kun je de DJ-vaardigheden van kensuke ervaren, WADA Devicegirls zal een boeiend visueel verhaal creëren dat zich in harmonie met de muziek ontvouwt.

Sprekers

 • kensuke ushio
  componist, JP
 • Kazuki Wada
  VJ, Video Art Director, WADA Devicegirls, JP

Play, Pause and Power Up!

Felix Meritis, Amsterdam

Gaming is populairder dan ooit! Nu grote merken als Gucci, Balenciaga en Lexus hun krachten bundelen met games, gamers en e-sportkampioenen, wordt het gaming-universum alleen nog maar groter! En raad eens wie de kern vormt van deze sonische revolutie? Jij! De makers, de dromers, de componisten die bits en pixels transformeren in betoverende werelden.

Terwijl de game-industrie blijft groeien, groeien ook de mogelijkheden voor componisten! Onze gewaardeerde panelleden zullen hun kennis en ervaring delen over nieuwe kansen, de vervagende grenzen tussen traditioneel gamen en e-sports, en hoe je jezelf kunt positioneren om voorop te (blijven) lopen in dit zich ontwikkelende landschap.

Sprekers

 • Codie Childs
  Music Supervisor, Playstation, UK
 • Julia Chourgnoz-Villano
  Music Marketing Manager, Ubisoft, FR

Moderator

 • Paul Deetman
  Directeur, KeokeN Interactive, NL

Womxn in Media Music Breakfast

Felix Meritis, Amsterdam

Voordat we aftrappen met BMIM x ADE brengen we vrouwelijke (media)componisten, sync managers, music supervisors, regisseurs, producers en A&R-managers samen tijdens het Womxn in Media Music ontbijt. Uitsluitend op uitnodiging is dit ontbijt bedoeld om je collega’s te ontmoeten, te horen wat er speelt in de branche en ervaringen uit te wisselen met andere vrouwen in de (media)muziekindustrie.

Wil jij ook deel uitmaken van onze Womxn in Media Music community? Stuur ons een e-mail met meer informatie, korte biografie en foto.

Networking drinks

Felix Meritis, Amsterdam

Wanneer vinden de beste gesprekken plaats? Juist, tijdens de borrel! Daarom openen wij de bar na BMIM x ADE voor iedereen die zin heeft in een hapje, een drankje en het afronden van de gesprekken die je overdag bent gestart. Wie weet ontmoet je wel een potentiële klant of pak je de kans om te brainstormen met één van je mede-creatievelingen! Deze borrel is voor iedereen die de BMIM x ADE Conferentie bijwoont.